Hapukapsas hakklihapallidega – sellist suurte ja hästi mahlastega?
Retsept:
500 g hakkliha, nt Rotaksi letist
500 g hapukapsast, nt Pärna talust
2 suurt porgandit
2 suurt sibulat
1-2 peotäit kruupi või tangu
Veidi hapukoort
Soola
Tegevuskava:
- Loputa ja leota kruubid või tangud. Kui valad keeva vee peale, siis protsess lüheneb.
- Haki ja hauta kooritud sibul ning riivitud porgand hakitud küüslauguga vähese võiga haudepotis.
- Tõsta pool kogust kõrvale ning lisa hapukapsas, tangud/kruubid, vesi, sool, pipar, loorberilehed.
- Hauta kaane all madalal kuumusel või pane u pooleks tunniks eelsoojendatud ahju.
- Tee hakklihapallid – lisa pool hautatud sibula-porgandi segu, veidi riivsaia, hapukoort, tüümiani, ning maitsesta.
- Vormi suured lihapallid – mina olen teinud 8-10 tk.
- Kui kapsas on juba pooleldi valmis haudunud, tee kapsa sisse lusikaga nii mitu pesakest kui palli tuli ning aseta lihapallid pesakestesse.
- Kata kaanega ning küpseta ahjus valmi. Enne lõppu eemalda kaas, et pallid ilusasti pruunistuksid.
- Head isu 🙂
VIITED
Vaata retsepti siit!