Vastlasupp kaunviljadest – hernestest, läätsedest või ubadest ja suitsutatud seakoodist.
Retsept:
Kaunvilju – oad, läätsed, herned või kikerherned:
2 erinevat suitsuvorsti, nt Keerdo talu/ Forevers letist:
Suitsusinki, soovitatavalt kondiga, nt Karula lihatööstuse letist:
Porgandit:
Sibulat:
Küüslauku:
Tomatipastat, maitse järgi, kes armastab rohkem, lisagu julgemalt:
Loorberi, Toominga talu letist:
Tüümiani:
Peterselli:
Soola:
Musta purustatud pipart:
Suitsupaprikat või kui ei ole, siis tavalist
Tegevuskava:
- Kui kasutad kuivatatud ubasid või (kiker)herneid, siis esmalt leota neid 24 tundi. Läätsed keevad ruttu. Aga väga hästi töötavad ka konserveeritud kaunviljad.
- Lõika liha ja vorstid viiludeks.
- Puhasta porgand ja sibul ning riivi või haki peeneks.
- Pane potti õli ning hauta, lisa tomatipasta, maitseained ja liha.
- Lisa vesi ja kaunviljad.
- Keeda, kuni kaunviljad on pehmed 🙂
VIITED
Vaata retsepti siit!