Värske meretint tehtud Eestimaiselt
Retsept:
Tinte Viossi või Saarepiiga letist
Jahu
Muna
Piima
Õli ja võid
Soola
Pipart
Kastmeks: majonees, hapukoor, till, roheline sibul
Kõrvale: kartulilipsud
Tegevuskava:
- Puhasta tindid – eemalda pea ja sisikond ning pese ja kuivata majapidamispaberiga. Riputa peale soola. Mari tõsta eraldi.
- Löö muna piimaga lahti ning maitsesta soola ja pipraga.
- Tõsta tindid esmalt jahusse, siis munasse ning prae või ja õli segus.
- Prae mõlemalt küljelt, kuni kalad on kuldsed.
- Mari maitsesta soola, pipraga ja sega juurde kala paneerimisest üle jäänud muna.
- Prae mõlemalt poolt.
- Kastmeks tee majoneesist, hapukoorest, hakitud tillist ja rohelisest sibulast kaste.
- Kõrvale sobivad hästi kartulilipsud (ahjukartuliviilud), kaste ja värske hapukurk.
VIITED
Vaata retsepti siit!