Marineeritud luts – Sa marineeri lutsu! See on väga maitsev.
Retsept:
Luts
Jämedat soola koorimiseks
Soola, marinaadi maitse järgi
Veidi suhkrut
Musta terapipart
Mõned loorberilehed
Toominga talu letist
Vürtsi ehk lõhnavat pipart
1-2 spl 30% äädikat
Vett
Tegevuskava:
- Pese ja vajadusel roogi luts. Koori jämeda soolaga liigne lima maha ja jäta soolaga veidikeseks ajaks seisma. Eemalda lõpused.
- Pane marinaad keema ja samal ajal
- lõika luts seibideks.
- Pane tükid õrnalt marinaadi ning keeda hästi madalal kuumusel, et liha ei laguneks u 10-15 minutit. Keeda marinaadis esmalt kala pea, siis kallerdis tarretub paremini.
- Tõsta kalatükid õrnalt purki. Kurna marinaad ning lase settida.
- Tõsta marinaad kulbiga purki ning
- lase purgil üleöö külmkapis tarretuda.
VIITED
Vaata retsepti siit!